Emisní náklad je 500 000 ks pro celý svět. Mince mají každoročně nový vzhled ledňáčka, a proto jsou zajímavé nejen pro investory, ale také pro sběratele numismatiky.  Rubová strana mince zobrazuje ledňáčka za letu s hadem v drápech. Kookaburra je jedním ze zvířecích symbolů Austrálie. Nejzajímavější je volání těchto ptáků, které připomíná lidský smích. Jejich zvuk se často používá ve filmech, televizi a na atrakcích zábavních parků. Ledňáček obrovský se nezřídka usazuje ve městech, kde se stává... Celý popis

Koupit za 1 049 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Emisní náklad je 500 000 ks pro celý svět. Mince mají každoročně nový vzhled ledňáčka, a proto jsou zajímavé nejen pro investory, ale také pro sběratele numismatiky. 

Rubová strana mince zobrazuje ledňáčka za letu s hadem v drápech. Kookaburra je jedním ze zvířecích symbolů Austrálie. Nejzajímavější je volání těchto ptáků, které připomíná lidský smích. Jejich zvuk se často používá ve filmech, televizi a na atrakcích zábavních parků. Ledňáček obrovský se nezřídka usazuje ve městech, kde se stává natolik krotkým, že se nechává krmit z ruky.

Na lícní straně je portrét krále Charlese III. od Dana Thorna. Dle tradice se král Charles dívá opačným směrem než Elizabeth.

Původní nominální hodnota byla 5 AUD. Od roku 1992 byla snížena na 1 AUD (australský dolar). 

V záložce „související soubory“ naleznete PDF soubor s podrobnými informacemi o limitech ražby od roku 1990-2022.

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce The Perth Mint
Balení kapsle
Průměr mince 40.6 mm