Investiční stříbrné mince mají 21 % sazbu DPH. Britská královská mincovna Royal Mint vznikla už v roce 886 a je oficiální mincovnou Spojeného království, je zodpovědná za výrobu měny a mincí pro Spojené království. Royal Mint je jedna z největších a technicky nejvyspělejších mincoven na světě. Dnes se Royal Mint nachází ve městě Llantrisant na jihu Walesu, je také zodpovědná za výrobu mincí pro jiné země a škálu pamětních mincí a medailí.. Ročně vyrobí přes 3,3 miliardy mincí. Vyrábí oběžné a pamětní... Celý popis

Koupit za 1 070 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Investiční stříbrné mince mají 21 % sazbu DPH.
Britská královská mincovna Royal Mint vznikla už v roce 886 a je oficiální mincovnou Spojeného království, je zodpovědná za výrobu měny a mincí pro Spojené království. Royal Mint je jedna z největších a technicky nejvyspělejších mincoven na světě. Dnes se Royal Mint nachází ve městě Llantrisant na jihu Walesu, je také zodpovědná za výrobu mincí pro jiné země a škálu pamětních mincí a medailí.. Ročně vyrobí přes 3,3 miliardy mincí. Vyrábí oběžné a pamětní mince, medaile a slitky.
Jednou z nejslavnějších mincí vyráběných v Royal Mint je britský zlatý sovereign, který má dlouhou historii a je vysoce ceněn sběrateli a investory. Royal Mint hraje klíčovou roli v měnovém systému Spojeného království a je uznávána pro své řemeslné dovednosti a historii.
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 31.1 g
Druh mince
Balení kapsle
Průměr mince 38.61 mm
Provedení standard